Stel je dak beschikbaar voor zonnepanelen

Heb je een groot dak van 250m2 of meer? Lees dan meer over de voordelen van Dakjewel

Heb je een groot dak van 250m2 of meer, maar vind je de investering in zonnepanelen te hoog of de terugverdientijd te lang? Mensen uit de buurt kunnen dankzij nieuwe regelgeving nu voordelig investeren in zonnepanelen op jouw dak. Door je dak beschikbaar te stellen via Dakjewel kweek je veel goodwill in de buurt en kun je er zelfs nog iets aan overhouden.

Hoe werkt het?

  • Meld je kosteloos en vrijblijvend aan.
  • Houd de regie door aan te geven welke initiatiefnemers (adviseur, coöperatie of ontwikkelaar) contact op mogen nemen.
  • Ontvang aanbiedingen van initiatiefnemers naar jouw keuze.
  • Kom met je dak op de kaart.

Dakeigenaar

1. Ontdekken

Heb je een groot dak (250+ m2)? Ontdek wat je teweeg kunt brengen in je buurt.

2. Aanmelden

Meld je vrijblijvend aan om je dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen.

3. Kiezen

Kies een geschikte initiatiefnemer die de zonnepanelen helpt realiseren.

4. Werven

Interesseer buurtgenoten om zich aan te melden voor zonnepanelen op jouw dak.

5. Deal

Gelukt! Je buren krijgen voor minimaal 15 jaar stroom uit hun panelen op jouw dak.

De voordelen op een rij

Financieel

Voor niets gaat de zon op. Dat vind jij als dakeigenaar waarschijnlijk ook. Door je dak beschikbaar te stellen krijg je in de wijk en op social media positieve aandacht, wat hopelijk weer nieuwe klanten oplevert. Daarnaast kun je eventueel ook een vergoeding vragen voor je dak. Een eenmalige vergoeding tussen € 0 en € 10 per m2 bruikbaar dakoppervlak is gangbaar.

Duurzaam

In 2015 is door 195 landen, waaronder Nederland, het Klimaatakkoord bekrachtigd. Hierin wordt onderstreept hoe groot het belang is van duurzame energie voor het beperken van CO2-uitstoot en de wereldwijde klimaatverandering. Nederland heeft zich verbonden aan de doelstelling van 14% duurzame energie in 2020, maar we zitten pas op 4,5%. Zonnepanelen in de buurt zijn een goede manier om zelf bij te dragen aan de klimaatdoelstelling. De elektriciteit uit zonnepanelen is 100% CO2-vrij. En door lokale opwekking kan de elektriciteit ook heel efficiënt worden benut.

Sociaal

Door je dak beschikbaar te stellen aan medewerkers, klanten en/of buurtbewoners vergroot je het sociale profiel van je organisatie. Het koppelen van je organisatie aan een zonnepanelenproject zorgt voor een langdurige binding en een positief gevoel bij je medewerkers, klanten, in de wijk en op social media.

Ontzorgd

Je kunt het hele traject, van het werven van deelnemers tot en met de plaatsing van zonnepanelen overlaten aan een initiatiefnemer. Dit kan bijvoorbeeld een energiecoöperatie of een andere ontwikkelaar zijn. Zo kun je doorgaan waar je mee bezig bent en houd je er zonder risico of inspanning aan het einde van de rit een mooi zonnepanelenproject op jouw dak aan over.

Blijf op de hoogte van de projecten bij jou in de buurt!

Houd mij op de hoogte